Vulin: Najava krečenja fasade sa muralom Mladića licemerna, podla i vođena zlom namerom 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin potvrdio je večeras da je zabranjen skup nevladinih organizacija na kojem je trebalo da bude uklonjen mural Ratku Mladiću.

Vulin je u saopštenju naveo da „ni oni koji bi da prekreče mural generalu Mladiću, ni oni koji bi da ga čuvaju neće dobiti dozvolu za okupljanje.“

„Pozvati nevladine organizacije iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Žene u crnom i nečega što je najavljeno kao ‘Кosovo’, a doći u Beograd da bi se krečile fasade je licemerno, podlo i vođeno zlom namerom“, ocenio je Vulin.

On je dodao da se „na 9. novembar, Međunarodni dan borbe protiv fašizma u Beogradu neće niko sukobljavati na ulicama i kvariti život“ građanima, i da „niko neće neprijatelje Srbije obradovati slikama krvavih srpskih glava“.

On je dodao da je Beograd „grad antifašista i pobednika i niko to svojom zlobom neće promeniti“.

Ministarstvo unutrašnjih poslova zabranilo je skup nevladine organizacije Inicijativa mladih za ljudska prava planiran za 9. novembra 2021. godine, na kojem je trebalo da bude uklonjen mural Ratka Mladića u Njegoševoj ulici u Beogradu.

U saopštenju MUP-a dodaje se da nijedno drugo javno okupljanje neće moći da bude održano 9. novembra u Njegoševoj ulici, jer je Policijska uprava za grad Beograd procenila da bi takav vid okupljanja mogao „dovesti do ugrožavanja bezbednosti građana i njihove imovine“.

„Takođe je utvrđeno i da postoji opasnost od međusobnog fizičkog sukoba i narušavanja javnog reda i mira“, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari