Vulin: Nema kompromisa sa neprijateljima 1Foto: Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas, na obeležavanju dana Vojno-obaveštajne agencije (VOA), da predsednik Srbije Aleksandar Vučić vodi računa na to da svaki pripadnik vojske, a posebno obaveštajne zajednice, čuva svoju zemlju i ne pravi nikada nijedan kompromis sa neprijateljima zemlje i naroda.

Vučić veoma vodi računa o tome šta radite, šta činite, zna vaše uspehe, zna koliko ste doprineli da vojska i obaveštajna zajednica budu sigurni i pripremljeni za dane koji dolaze i za dane u kojima smo trajali, izjavio je Vulin, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vulin je rekao da je zadatak pripadnika vojno-obaveštajne zajednice da „sve učine sigurnim, bezbednim i da unapred kažu odakle zlo dolazi“. Da bi sačuvali mir i slobodu ne možemo se pouzdati u silu, novac i tehnologiju, koja je često i skoro uvek na strani onih koji misle da je Srbija prevelika i da bi je trebalo smanjiti, unazaditi, naučiti poslušnosti, rekao je Vulin. Direktor Vojno-obaveštajne agencije Zoran Stojković istakao je da su pripadnici te službe svesni svog mesta i uloge u obaveštajno-bezbednosnoj zajednici Srbije. On je naglasio da su praćenje migratornih tokova, političko-bezbednosne situacije i nestabilnosti u mnogim državama, terorizma i sajber pretnji, ali i dalje prisutnih tradicionalnih oblika ratovanja, bili imperativ za Vojno-obaveštajnu agenciju.

Vojno-obaveštajna agencija obeležava svoj dan u znak sećanja na 5. mart 1884. godine, kada je sklopu reorganizacije i modernizacije srpske vojske doneta Uredba o đeneralštabnoj struci, kojom je u okviru Operativnog odeljenja Glavnog đeneralštaba formiran Spoljni odsek, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari