Aleksandar VulinFoto: FoNet/MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je policija „dokazala“ navodno prisluškivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da je sve predato tužilaštvu, čija se reakcija čeka.

Vulin je za današnju Politiku rekao da je policija razgovarala sa bivšom državnom sekretarkom Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Dijanom Hrkalović, nakon njenih istupa u medijima, i dodao da je njena izjava dostavljena nadležnom tužilaštvu.

„Mi smo svoj posao odradili. Mi sve znamo. I sve smo dokazali. Kada će tužilaštvo kvalifikovati delo, ja ne mogu da govorim o tome. Ali da je prisluškivanje dokazano – jeste“, kazao je ministar.

Po njegovim rečima, to je rađeno „planski, namerno i zlonamerno“, ali da motivima i eventualnim uplivom stranog faktora treba da se bave druge službe.

Na pitanje da li su „sve kockice tog slučaja sada sklopljene nakon iskaza Dijane Hrkalović“, Vulin je rekao „apsolutno sve, do poslednjeg detalja“ i ponovio da je sve predato nadležnom tužilaštvu.

Vulin je ocenio i da ta vrsta prisluškivanja „nije samo pritisak, već uvek i priprema za političko, pa i fizičko ugrožavanje tog lica“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari