Vulin zvanično predao dužnost svom nasledniku u MUP-u: Moći ćete od Gašića puno da naučite 1Foto: MUP

Nakon niza drugih ministarstava i u Ministarstvu unutrašnjih poslova danas je upriličena svečena primopredaja dužnosti, tokom koje je Bratislav Gašić preuzeo rukovođenje od Aleksandra Vulina.

Tom prilikom Gašić je istakao da mu je velika čast što preuzima dužnost ministra unutrašnjih poslova.

– Istovremeno, osećam ogromnu odgovornost kako prema pripadnicima Ministarstva, tako i prema građanima naše zemlje. Tim pre ako se ima u vidu koliko je značajna uloga Ministarstva na planu očuvanja nacionalne bezbednosti Republike Srbije, te sa kakvim pretnjama i rizicima se suočavamo u ovom trenutku, ali i šta nas čeka u budućnosti, kazao je Gašić upućujući zahvalnost Vulinu da uspešnom vođenju MUP-a.

Kako je istakao Gašić, njegov ultimativni cilj jeste postizanje još bolje reputacije MUP-a i jačanje poverenja građana u rad pripadnika ovog ministarstva.

„Ono što mogu da vam kažem i obećam, jeste da ću uložiti celog sebe i sve svoje vreme, znanje i iskustvo u pravcu daljeg jačanja Ministarstva i postizanju još zapaženijih rezultata. Moj ultimativni cilj jeste postizanje još bolje reputacije Ministarstva i jačanje poverenja građana u naš rad. U tome računam na vašu podršku i na vaše maksimalno angažovanje. Radujem se što ću svoje srce i dušu u budućnosti poveriti vama, sa uverenjem da ćemo zajedničkim naporima Ministarstvo unutrašnjih poslova učiniti još boljim, jačim i razvijenijim i što ćemo ga, sasvim sigurno, u narednom periodu zvati svojom kućom“, poručio je Gašić.

Aleksandar Vulin rekao je da mu je bila čast da vodi Ministarstvo unutrašnjih poslova u prethodne dve godine i naglasio da čvrsto veruje u to da će ministar Gašić dodatno unaprediti MUP i voditi ga do pobede.

„Bila mi je čast što sam imao priliku da sa vama delim hleb u protekle dve godine, da delim i nadu, da delim i brigu i što verujem da smo u protekle dve godine pokazali da je promena nabolje moguća i da je moguće raditi za Srbiju, raditi za srpski narod bez obzira gde on živi, a ne prestati služiti idealu prava i pravde. Vi od danas radite sa Bratislavom Gašićem, sa čovekom u čiju hrabrost, dostojanstvo i patriotizam niko od vas ne sumnja, a moći ćete od njega puno da naučite. Iskreno sam ponosan što on dolazi na ovo mesto i što kontinuitet borbe za srpski narod neće prestati u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Hoću da znate da vreme koje smo proveli zajedno je vreme koje će se u istoriji srpske policije upisati kao vreme časti, kao vreme napretka, kao vreme pobeda“, rekao je Vulin.

Odlazeći ministar nije propustio priliku da se zahvali i predsedniku Republike Aleksandru Vučiću što mu je „dao priliku da vodi MUP“.

„Hoću da se zahvalim predsedniku Aleksandru Vučiću jer mi je dao priliku da budem ispred vas i da budem sa vama i da vam kažem i sada i ovde bez obzira gde se u životu budem nalazio, Aleksandar Vučić će biti i ostati moj predsednik, baš kao što je Srbija i srpski narod razlog mog postojanja. Stvaranje srpskog sveta nije nešto što je stvar političke funkcije, već stvar ubeđenja, baš tako i moj odnos prema predsedniku Vučiću nije stvar funkcije, već stvar ubeđenja“, poručio je Vulin.

Na kraju ceremonije, kako se navodi u saopštenju MUP-a, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić uručio je oficirsku špadu Aleksandru Vulinu i poželeo mu uspeh u daljem radu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.