Opštini Kladovo donatorska komisija Evropske agencije za rekonstrukciju u Temišvaru odobrila je projekat za osnivanje Biznis inkubator centra.
Evropska unija će preko EAR u otvaranje prvog Centra za unapređenje malih i srednjih preduzeća u ovoj podunavskoj opštini uložiti 100 hiljada evra.

Opštini Kladovo donatorska komisija Evropske agencije za rekonstrukciju u Temišvaru odobrila je projekat za osnivanje Biznis inkubator centra.
Evropska unija će preko EAR u otvaranje prvog Centra za unapređenje malih i srednjih preduzeća u ovoj podunavskoj opštini uložiti 100 hiljada evra. Centar će biti lociran na 1.300 kvadrata u obdaništu u kladovskom naselju Pemci koje je neuseljeno već dvadesetak godina.
Kako kaže Vladan Radovanović, direktor D.O.O Efes – Efis, inače autor projekta, Biznis inkubator centar u Kladovu trebalo bi da prvenstveno podstakne razvoj preduzetništva. On navodi da će se u budućem inkubator centru pod istim krovom naći deset maloprivrednika proizvodnih delatnosti koji uglavnom započinju biznis. Inače, vlasnici proizvodnih preduzeća zainteresovanih za rad u Biznis centru biće odabrani na opštinskom konkursu. Izabrani mogu da računaju na određene pogodnosti: prve tri godine neće plaćati kiriju i imaće svu stručnu pomoć za sopstvenu i edukaciju radnika, kao i kod vođenja knjigovodstvenih poslova. Kad istekne trogodišnji period, kladovski preduzetnici moći će da pod tržišnim uslovima i dalje ostanu u prostoru biznis centra.
Projekat Inkubator biznis centra, kako kažu u Kladovu, jedna je od mogućnosti da se kroz evropske integracije i donacije EAR dođe do bržeg ekonomskog razvoja lokalnih zajednica, a ova je opština zbog povoljnog geografskog položaja zanimljiva za inostrane investitore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari