Na redovnoj izbornoj skupštini ogranka DS u Užicu za predsednika Gradskog odbora izabran je Jovan Marković, koji je tu dužnost obavljao u prethodnom mandatu.


Marković, koji je gradonačelnik Užica od 2008. godine, bio je jedini kandidat za predsednika Gradskog odbora. Od 51 predloženog kandidata, izabrano je 25 članova u stalni sastav tog stranačkog tela, od kojih je samo pet žena.

U šturom saopštenju Gradskog odbora navedeno je da su „neposredni izbori za predsednika i članove tog tela održani u nedelju, 26. decembra na šest birališta i da je glasalo 61,67 odsto upisanih birača“, uz isticanje da je „DS jedina stranka koja na neposrednim izborima bira svoje rukovodstvo i stranačke organe“.

U novi Gradski odbor izabrano je šesnaest dosadašnjih članova tog organa (Vladimir Gordić, Darko Šimšić, Milomir Sredojević, Goran Filipović, Danijela Knežević, Ivan Filipović, Rade Šunjevarić, Dragan Gudurić, Ivan Đokić, Darko Marinković, Pantelija Zečević, Slobodan Pajović, Radivoje Radivojević, Svetlana Jevđović-Matić, Jovan Mirosavljević, Borko Pavlović i devet novih (Dejan Lučić, Nebojša Stanojčić, Dragica Sekulić, Milomir Pantović, Zoran Terzić, Dobrivoje Zarić, Duško Vesnić, Slavica Dimitrijević i Mirjana Filipović).

Potpredsednici Odbora biće izabrani na prvoj sednici tog tela, koja će biti održana posle novogodišnjih praznika, rečeno je Danasu u toj stranci.

Demokratska stranka u Užicu nedavno je obeležila dvadeset godina postojanja, a trenutno je stožer koalicije sa SPS, G17plus, SPO i LDP, koja je na vlasti u tom gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari