Predsednik Kube Fidel Kastro sastao se sa predsednikom Nikaragve Danijelom Ortegom, izvestila je juče kubanska nacionalna televizija. „Cilj sastanka dvojice lidera bio je jačanje bilateralnih odnosa Kube i Nikaragve. Drug Fidel je veoma zadovoljan sastankom sa Danijelom“, prenela je kubanska televizija.

Predsednik Kube Fidel Kastro sastao se sa predsednikom Nikaragve Danijelom Ortegom, izvestila je juče kubanska nacionalna televizija. „Cilj sastanka dvojice lidera bio je jačanje bilateralnih odnosa Kube i Nikaragve. Drug Fidel je veoma zadovoljan sastankom sa Danijelom“, prenela je kubanska televizija. Kako se navodi, razgovor dvojice predsednika je trajao četiri sata i bio je posvećen i regionalnim i opštim svetskim pitanjima.
Predsednik Nikaragve se takođe sastao i sa potpredsednikom Kube Karlosom Lageo i bratom Fidela Kastra i ministrom odbrane Raulom, koji je kao potpredsednik države pre više od godinu dana preuzeo upravljanje svakodnevnim državnim poslovima zbog operacije i bolesti Fidela. Kastro (80) je prošle godine imao nekoliko operacija i retko se od tada pojavljivao u javnosti.
Njegovo stanje se poslednjih meseci popravilo, što je iskoristio da napiše nekoliko oštrih kritika protiv SAD u novinama. Ortega je treći latinoamerički predsednik koji se sastao sa Kastrom u poslednje dve sedmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari