Zdrava Srbija podržala referendum u četiri ukrajinske oblasti o pripajanju Rusiji? 1Foto: Nenad Kovačević

Predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović podržao je tokom današnjih razgovora sa ruskim zvaničnicima u Moskvi, održavanje referenduma u četiri oblasti na istoku i jugu Ukrajine o pripajanju Rusiji.

Kako je saopšteno iz Zdrave Srbije, Stamatović je tokom razgovora sa zvaničnicima ruske Dume i stranke Jedinstvena Rusija podržao „nastojanja ruske strane da sačuvaju opstanak i budućnost ruskog naroda u južnim i istočnim delovima bivše sovjetske republike Ukrajine“.

„Saosećamo sa patnjama svih koji stradaju u sukobima u Ukrajini, a sa druge strane, u potpunosti razumemo želju naroda u većinskim ruskim zemljama, kao što su Donjecka i Luganska Narodna Republika i Hersonska i Zaporoška oblast, da se na referendumu izjasne da li su za pripajanje Rusiji“, naveo je Stamatović.

Delegacija Zdrave Srbije razgovarala je u najvišem predstavničkom domu Rusije sa zamenikom predsednika Komiteta Dume za regionalnu politiku i lokalnu samoupravu Romanom Vasiljevičem Ljubarskim o „ruskoj podršci očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije“, kao i o organizaciji Evropskog omladinskog foruma „Zlatno proleće 2023“ na Zlatiboru, „novog formata povezivanja omladinskih organizacija konzervativnih partija iz Evrope i sveta“.

Tokom višednevne posete Moskvi delegacija Zdrave Srbije razgovarala je i sa članom predsedništva Generalnog saveta i rukovodiocem Centralnog međuregionalnog saveta Jedinstvene Rusije Andrejom Parfjonovim o nastavku saradnje dve stranke na „ravnopravnoj osnovi uz međusobno poštovanje i uvažavanje“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.