Zrenjanin domaćin 72. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine 1foto Pozorište Deže Kostolanji

Zrenjanin će u aprilu biti domaćin 72. Festivala Profesionalnih pozorišta Vojvodine, saopštilo je danas Narodno pozorište „Toša Jovanović“ u Zrenjaninu, koje je domaćin ovoj manifestaciji.

Nastarija pozorišna smotra u zemlji održaće se u Zrenjaninu, od 18. do 25. aprila, u organizaciji Zajednice profesionalnih pozorišta Vojvodine.

Ovogodišnju selekciju dramskih i lutkarskih predstava obavila je selektorka festivala Aleksandra Glovacki, novinarka i urednica kulture na Radio Beogradu 202, pozorišna kritičarka i dramaturškinja.

Ona će, uz prisustvo Bojane Kovačević, direktorke NP Sombor i predsednice Zajednice profesionalnih pozorišta Vojvodine, i Dejana Karlečika, direktora NP „Toša Jovanović“, domaćina Festivala u četvrtak, 9. marta, u Zrenjaninu oblaviti koje rpedstave su ušle u takmičarski program, festivala.

Na prošlogodišnjem 71. Festivalu PPV, koji je održan od 4. do 11. aprila u Zrenjaninu a otvorne je izložbom koja je posvećena glimici Miri banjac, nagrada za najbolju predstavu u celini dodeljena je predstavi „Tri sestre“, koju je po teksu Čehova i Kornelije Goli režirao Zoltan Puškaš a izvodi Pozorište „Deže Kostolanji” iz Subotice.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari