Zrenjanin: U Brigadira Ristića planira se novi parking i garaža 1Foto:M.P./Danas

U zrenjaninskom naselju Mala Amerika, između magistrale i jezera 2 a kod zgrade Cebe planira se gradnja parkinga i garaže, zbog čega su gradski urbanisti oglasili javni uvid u planove i dokumentaciju od 4. avgusta do 3. septembra.

 

Reč o prenameni planova, objasnila je odgovorni urbanista Branka Bajović iz Javnog preduzeća za urbanizam.

„Reč je urbanističkoj celini 4, koja je prvobitno bila planirana za višeporodično stanovanje i obuhvata tri parcele, između jezera 2 u Maloj Americi i ulice Birgadira Ristića. Grad je promenio namenu tih parcela iz višeporodičnog stanovanja u javnu površinu. Prema urbanističkom planu prdviđena je gradnja parkinga na tom mestu i planirana je garaža“, objansila je za Danas odgvorni urbanista Branka Bajović.

Povodom promene namene prostora između gradskoj jezera i ulice Brigadira Ristića tokom juna trajao je rani javni uvid u elaborat za izmenu i dopunu Plana generalne regulacije naselja „Mala Amerika“ u Zrenjaninu.

Tada su Zrenjaninci saznali da se planira izgradnja nove pristupne ulice, od raskrsnice Žarka Zrenjanina i Brigadira Ristića, pored Jezera 2.

Predloženo je i da se na parcelama većim od 3.000 kvadrata omogući izgradnja višeporodičnih stambenih objekata većih visina. Visina ili spratnost objekata definisaće se nacrtom plana. Zavisno od oblika parcele, objekti se mogu postavljati u dva niza, jedan ka Ulici brigadira Ristića, a drugi ka jezeru. Objekti u nizu mogu imati različitu spratnost odnosno visinu.

Ovaj deo grada ima četiri urbanističke celine, a najveće promene predviđene su za onu pod rednim brojem četiri, površine oko 15 hektara.

Elaboratom je bila predviđena promena namene jednog dela prostora, koji je do sada bio izdvojen za višeporodično stanovanje.

Umesto zgrada, na ovom delu biće izgrađena javna garaža. Dok se to ne dogodi, prostor se može koristiti kao parking.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari