Zvicer sarađivao sa Lalićem mimo Belivuka i Miljkovića, pa tražio da mu plati let iz Ukrajine 1Foto: (1)MUP Srbije; (2)PT/YT/Pink;(3)MUP Srbije

U nastavku jučerašnjeg pretresa svedok-okrivljeni u postupku protiv grupe Veljka Belivuka, koja se tereti za sedam ubistava, Srđan Lalić rasvetlio je detalje po pitanju poznanstva za vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom.

Na pitanje o kući u Perastu koju je Lalić dobio od jednog saradnika kao vid otplate duga, svedok-okrivljeni je istakao da je istu dobio jer mu je napravljena “šteta u poslu”.

Miljković je istakao da se radi o određenom Perunoviću, na šta je Lalić dodao da se upravo Miljković, preko drugog Perunovića, člana kavačkog klana, raspitivao o njemu, te o potencijalnim rodbinskim vezama i drugim informacijama.

Kako je naveo Lalić, radilo se o poslu koji je imao veze sa drogom. Lalić se, kako je rekao, kod Zvicera lično zadužio u vrednosti od jednog kilogram kokaina, što je umesto u rukama pomenutog Perunovića, završilo u rukama policije kojoj je on i dojavio o primopredaji.

Na pitanje Miljkovića koja je u tom momentu bila tržišna cena jednog kilograma kokaina, Lalić je dao okvirnu, ličnu procenu u vrednosti od 40.000 evra, te da je od Perunovića to naplatio u vidu uzimanja kuće u Perastu.

Lalić je od Zvicera dobio informaciju da ta kuća vredi oko 60.000 evra, te da mu je, kako bi “prebili dug”, istu i predao, te da od iste nije imao materijalnu korist.

Kako se tokom daljeg unakrsnog ispitivanja pokazalo, Lalić je priznao da je pomenutom Perunoviću naneo telesne povrede “zbog laži”.

“Bijem ljude kada me lažu i kada mi nanesu finansijsku štetu… Tukao sam ga jer me je lagao u oči ”, rekao je Lalić.

Miljković mu je potom uputio pitanje, aludirajući da mu je Lalić u više navrata tokom unakrsnog ispitivanja rekao da “laže”.

“Što mene nisi”, upitao je Miljković, na šta je Lalić odgovorio: “Pa sad mi je žao”.

Kako je dalje implicirao Lalić, Miljković je bio upoznat sa ovim događajima, budući da je pomenutog Perunovića Miljković sledeći dan video na stadionu “JNA” zajedno sa Lalićem, te da je oštećeni imao “manje podlive”

“Taj kokain nije bio moj, već Radoja Zvicera”, ponovio je Lalić još jednom, što je uvelo Miljkovića u deo ispitivanja o autentičnosti Lalićevog iskaza o poznastvu sa Zvicerom.

Lalić je istakao da je sa Zvicerom kontaktirao putem Skaj aplikacije, te da je od njega dobijao glasovne poruke, a u čiju autentičnost glasa su ga, između ostalog, uveravali i Belivuk i Miljković.

Na insistiranje Miljkovića da je on mogao i da ga slaže, te da sve navedeno znači da Lalić nije mogao sa sigurnošću da zna sa kim komunicira, Lalić je odreagovao otrkivanjem informacije da je pored glasovnih poruka, kao uverenje o identitetu, dobio i fotografiju od samog Zvicera.

On je naveo da je, posle pokušaja atentata koji je izvrešen u Ukrajini na Zvicera, Lalić dobio i fotografiju iz bolnice na kojoj mu Zvicer pokazuje palac na gore, dok se vidi i „cevčica iz usta“.

Kako je Lalić istakao, platio je Zviceru i čarter let.

„Znam ne samo što si mi ti rekao, nego mi je nakon atentata u Ukrajini slao slike iz bolnice sa podignutim palcem gore, zamolio je da mu platim čarter let iz Ukrajine“, rekao je Lalić.

Nakon ovog Lalićevog odogovora, predsedavajuća sudskog veća prekinula je Miljkovića, te navela da će se ispitivanje nastaviti 20. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari