Atanasković: Investicije uložene u Užice nadmašuju 900 miliona dinara 1Užice/Foto: N.Kovačević

Ministarstvo privrede je u proteklih pet godina uložilo 230 miliona dinara bespovratnih sredstava u užičku privredu, a investicije su premašile 900 miliona dinara, izjavila je danas ministarka privrede Anđelka Atanasković u razgovoru sa rukovodstvom grada i privrednicima Užica.

Pomoći ćemo zajedno sa Vladom Srbije da se razvije infrastruktura u industrijskoj zoni što je preduslov za dovođenje novih investitora. Sigurna sam da ćemo u bliskoj budućnosti u Užice dovesti jednog domaćeg i jednog stranog investitora sa ciljem da mladi ostanu u svom gradu, zaposle se i tu žive, rekla je Atanasković.

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević istakla je da je, pored autoputa Preljina-Požega i nastavka deonica Požega-Kotroman i Požega-Boljare, obnova aerodroma Ponikve bitna za dovođenje novih investitora.

Država je ove godine uložila 300 miliona dinara u obnovu piste na aerodromu Ponikve, koji je jako važan za nas, ne samo zbog turizma, već i kargo saobraćaja, rekla je ona.

Predsednica Regionalne privredne komore Užice Ana Lapčević rekla je da se užički privrednici najviše interesuju za podsticajna sredstva Ministarstva privrede.

Najveći broj privrednika je konkurisao u prošloj godini za podsticajna sredstva za likvidnost u uslovima kovida, kao i za podsticajna sredstva za opremu za unapređenje proizvodnje, navela je Lapčević.

Ministarka privrede Anđelka Atanasaković sutra će razgovarati sa privrednicima u Bajinoj Bašti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari