Bor: Dodeljeni ugovori za samozapošljavanje 1Foto: J. B. K.

Kao jedna od deset lokalnih samouprava u Srbiji, grad Bor je ove godine na osnovu projekta o zapošljavanju teže zapošljivih kategorija stanovnika, u saradnji sa nemačkom organizacijom GIZ, Stalnom konferencijom gradova i opština i Vladom Srbije, dobio 100 hiljada evra bespovratnih sredstava. Ovaj novac namenjen je projektima samozapošljavanja i novog zapošljavanja najranjivijh kategorija stanovništva.

Zahvaljujući projektu „Razvojna podrška za obuku, samozapošljavanje i novo zapošljavanje teže zapošljivih grupa” se realizuje u okviru programa Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji”, koji sprovodi GIZ, u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, posao je u Boru dobilo 27 osoba.

Kroz program samozapošljavanja pokretanjem sopstenog biznisa zaposleno je 15 osoba, a 12 je posao dobilo od poslodavaca koji su konkurisali.

Iznos sredstava predviđen za samozapošljavanje namenjen nabavci opreme je 2.880 evra, a za novo zapošljavanje 2.400 po radniku.

Ovaj konkurs nije bio u suprotnosti sa gradskim i republičkim konkursima za samozapošljavanje i novo zapošljavanje, tako da su teže zapošljive kategorije koje podrazumevaju Rome, Vlahe, osobe sa invaliditetom i starije od 50 godina mogli da učestvuju i dobiju sredstva i na ovim konkursima, javlja RTV Bor.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari