Brnabić i predstavnici IT kompanije Yandex o otvaranju razvojnog centra u Srbiji sa 800 zaposlenih 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je sa delegacijom globalne IT kompanije „Yandex“ koja je najavila otvaranje razvojnog centra u Srbiji sa više od 800 inženjera, saopšteno je danas.

Na sastanku je dogovoreno da se nastave razgovori i unapredi saradnja u oblasti obrazovanja, s obzirom da pored kreiranja softvera, „Yandex“ dodatno radi i u oblasti obrazovanja za IT, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Premijerka je u razgovoru navela da je Vlada Srbije „otvorena za saradnju i spremna da pruži pomoć i podršku svetskim IT kompanijama koje otvaraju istraživačke centre u Srbiji i zapošljavaju IT stručnjake iz celog sveta“.

„Nakon otvaranja razvojnog centra i predstavništva globalne kompanije ‘Luxoft’, najava otvaranja razvojnog centra ‘Yandex’ i zapošljavanje internacionalnih IT stručnjaka je snažna podrška za naš privredni rast i stvaranje dodatne vrednosti“, navela je premijerka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari