Da se struka pita: Novčana pomoć mladima pokazatelj da je vlast na izmaku ideja 1Foto: Narodna stranka

Predsednik pokreta Da se struka pita Vladimir Kovačević izjavio je danas da je novčana pomoć od 100 mladima od 16 do 29 godina pokazatelj da je vlast na izmaku ideja i na pragu „najvećeg populizma u vladanju u novijoj istoriji Srbije“.

„Mladi nisu penzioneri i isti recept pridobijanja glasača samo znači da je ova vlast na izmaku ideja i na pragu je najvećeg populizma u vladanju u novijoj istoriji Srbije“, kazao je Kovačević u pisanoj izjavi.

Kovačević je naveo da on ceo život radi sa mladim ljudima i da očekuje da mladi taj novac od države uzmu “ jer su pragmatični“, ali da je pokušaj Srpske napredne stranke (SNS) da im se time približe da ih korumpiraju kao biračko telo pred izbore je „čist promašaj“

„Mladi Srbije od svog života imaju imaju velika očekivanja i to sa pravom. Vladajuća partija nema odgovor za pružanje perspektive mladima kakvu oni očekuju“, ocenio je on.

Dodao je da he ta novčana pomoć „presipanje iz šupljeg u prazno“ i da je to „deljenje pozajmljenog novca koji će svi građani decenijama vraćati nakon odlaska SNS sa vlasti.