Delegacija Čajetine i Zdrave Srbije u Moskvi razgovarala o ruskim ulaganjima u poljoprivredu i turizam Zlatibora i zapadne Srbije 1Delegacija Čajetine i Zdrave Srbije u Moskvi/ Foto: Opština Čajetina

Delegacija opštine Čajetine i Zdrave Srbije trenutno je u poseti Rusiji i njeni članovi razgovaraju u Moskvi sa predstavnicima Ruskog fonda za direktne investicije.

U delegaciji su, kako je saopštila Opština Čajetina, Milan Stamatović, predsednik te opštine, Arsen Đurić, predsednik SO Čajetina, kao i Savo Stevanović, potpredsednik Zdrave Srbije, stranke čiji je lider Stamatović.

Oni su, navodi se, „sa zamenikom direktora Ruskog fonda za direktne investicije Rustemom Rinatovičem Zaripovim u Moskvi razgovarali o ulaganjima tog Fonda u oblasti poljoprivrede i turizma na Zlatiboru i u zapadnoj Srbiji“.

„Na sastanku u Moskvi je dogovoreno da delegacija Ruskog fonda za direktne investicije uskoro poseti Zlatibor i da sa rukovodstvom Opštine Čajetina, na terenu, konkretizuje ruska ulaganja, koja će svakako doprineti otvaranju novih radnih mesta i još bržem razvoju opštine“, saopštila je opštinska uprava Čajetine.

Ističe se da je to „nastavak razgovora, koje su zvaničnici opštine Čajetina započeli sa zamenikom premijera Ruske Federacije Jurijem Borisovim, pre godinu dana na Zlatiboru“.

„Ruski fond za direktne investicije, osnovan 2011. godine na inicijativu tadašnjeg ruskog premijera Vladimira Putina i predsednika Rusije Dmitrija Medvedeva, jedini je koji upravlja državnim novcem u Ruskoj Federaciji i raspolaže budžetom od 50 milijardi evra“, podsećaju iz opštinske uprave u Čajetini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari