Direktor Pošte otkrio koliko je SNS platio slanje Vučićevog pisma penzionerima 1Foto:Screenshot/ TV PIink

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević rekao je danas da dostavljanje na kućne adrese pisma koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio penzionerima nije prioritet u odnosu na druge pošiljke i da je ta usluga plaćena.

„Slanje pisma se naplaćuje i Pošta od toga zarađuje. Mi radimo i za druge političke partije, koje su danas opozicione i imaju ugovor sa Poštom. Sudska pisma, kartice, i to pismo predsednika su pošiljke za koje smo mi naplatili novac“, rekao je Đorđević novinarima u PTT muzeju odgovarajući na pitanje da li su zbog obustave rada u nekim poštama angažovani ljudi mimo Pošte kako bi na vreme bilo dostavljeno Vučićevo pismo.

Istakao je da Pošta nije dostavljala Vučićeva pisma „džabe“ već da je tu uslugu Srpska napredna stranka platila 39 miliona dinara (332.821  evro), prenosi Beta.

Naveo je da je račun za tu uslugu ispostavljen, ugovor postoji i da je do sada 93 odsto pisama penzionerima uručeno, a ostatak, odnosno sedam odsto, će biti vraćen.

„Ja ne mešam posao, zadovoljstvo i politiku. Kad završim posao ja se bavim politikom, podržavam Vučića i radim za njega. Ja sam danas mojima u Pošti rekao, a rekao sam i za medije, ja tom čoveku dugujem sve u u životu, što sam politički i profesionalno uspeo. Dozvolite mi da se borim za državu na prvom mestu, i za njega i da ne zloupotrebljavam svoj položaj“, rekao je Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari