Direktor Pošte pozvao Sindikat radnika Sloga na pregovore о prestanku obustave rada u poštama 1Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević pozvao je danas Sindikat radnika Pošte „Sloga” na pregovore o prestanku obustave rada u poštama u Novom Sadu i Vrbasu.

Poziv je upućen nakon što se predsednik Sindikata radnika Pošte „Sloga” Stefan Mitrović oglasio da su njihovi članovi podržali i uzeli učešće u „spontanoj” obustavi rada koju su započele njihove kolege, kao i da ga niko u vezi sa zahtevima nije kontaktirao, navodi se u saopštenju Pošte Srbije.

„Bez obzira na to što kao direktor Pošte nisam ni na koji način, pisano niti usmeno, dobio zahtev za sastankom, u interesu Pošte Srbije i njenih zaposlenih, pozivam Stefana Mitrovića da dođe u sedište Preduzeća u Takovskoj 2, danas ili tokom predstojećeg vikenda, ili kad god mu odgovara, kako bih saslušao i razgovarao o zahtevima za nastavak procesa rada“, rekao je Đorđević.

On je istakao da je njegovo iskustvo govori da su to obično bili „politički zahtevi“.

„U ovom slučaju, moja je pretpostavka da radnici u obustavi nisu informisani od strane sindikata Sloga da totalni prekid rada čini grubo kršenje zakona, te da zbog toga neće biti plaćeni za taj period, moguće konsekvence su i otkazi ugovora o radu nakon osam dana“, kazao je Đorđević.

Dodao je da, pod istom pretpostavkom neobaveštenosti, a želeći da utiče i spreči najteže moguće posledice, želi da razgovor sa Stefanom Mitrovićem obavi što pre i poziva ga da mu se javi „pisanim putem, telefonom, preko šefa Кabineta ili na neki drugi način koji odabere“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari