Donacija EU za kladovske turističke radnike 1Foto: TO Kladovo

Kao pomoć turističkim objektima u Srbiji u uslovima pandemije korona virusa, a u okviru projekta pod sloganom „EU za tebe – za kulturno nasleđe i turizam“počela je isporuka neophodnog materijala i dezinfekcionih sredstava ukupne vrednosti 662.000 evra.

Na nju može da računa 600 turističkih objekata u Srbiji, a među prvima su pomoć dobili turistički poslenici opštine Kladovo, kako bi kao i ostale kolege u istočnoj Srbiji za svoje goste i zaposlene obezbedili sigurno okruženje.

Donirani su atomizeri, ručne prskalice, beskontaktni toplomeri, zaštitne maske, zaštitne naočare i zaštitna odela, a kako saznajemo u Turističkoj organizaciji opštine Kladovo oprema i materijal su namenjeni pružaocima privatnog smeštaja koji su registrovani u sistemu E-turista.

Pomoć će u drugom krugu dobiti i drugi pružaoci turističkih usluga privatni hoteli, restorani i ugostitelji iz privatnog sektora. U okviru projekta “EU za tebe – za kulturno nasleđe i turizam” koji finansiraju EU i nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj, a sprovodi GIZ, sprovode se obuke za dobijanje sertifikata „čisto i sigurno“ koji su na dobrovoljnoj bazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari