FBD: Nadležno tužilaštvo da pokrene istragu o upadu kriminalističke policije u prostorije D-Ekspres 1Foto: N. Kovačević/Danas

Nevladina organizacija Forum za bezbednost i demokratiju (FBD) pozvala je danas nadležno tužilaštvo da u najkraćem roku pokrene istragu kojom bi se utvrdila odgovornost za lica koja su naredila upad kriminalističke policije u prostorije privatne fime „D-Ekspres“ u Beogradu, „na način koji je izazvao vidno uznemirenje i zabrinutost demokratske javnosti u Srbiji“.

FBD je u saopštenju upozorio da se ovaj akt dogodio u jeku izborne kampanje, i da bi „nerasvetljavanje svih okolnosti ovog slučaja bacilo dugačku i tamnu senku nad celokupnim izbornim procesom, koji je već preopterećen političkim tenzijama“.

„FBD otud smatra da bi tužilaštvo brzim i odlučnim postupanjem u ovom slučaju na bitan način doprinelo smirivanju postojećih političkih tenzija i što je još važnije blagovremeno potvrdilo i afirmisalo i vlastitu samostalnost u vršenju dužnosti povernih mu zakonom i Ustavom, doprinoseći tako i afirmaciji i pravnih standarda važnih u kandidaturi Srbije za članstvo u EU“, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari