Glavni problemi divlje deponije i buka 1Foto: Grad Zrenjanin (Arhiva)

Kakvi komunalni problemi muče Zrenjanince imao je prilike da se uveri načelnik ovdašnje komunalne policije na sastanku koji je organizovao Zrenjaninski socijalni forum.

Građani su se žalili da komunalna policija nije dovoljno angažovana, naročito tokom leta kada velika buka dolazi iz nekoliko privatnih objekata u kojima se prodaju alkoholna pića. Buku stvaraju i motociklisti, koji kroz grad voze velikom brzinom.

– U Zrenjaninu ima samo četrnaest komunalnih policajaca, a trebalo bi ih trideset. Sa tako malim brojem ljudi ova institucija treba da se stara o održavanju komunalnog reda u gradu i još dvadeset sela, što nije nije moguće, naveo je načelnik komunalne policije Igro Virijević. Kao najčešće prekršaje koje čine građani, Virijević je naveo bahato ponašanje, stvaranje divljih deponija, parkiranje na zelenim površinama i uništavanje mobilijara.

– Veliki problem su divlje deponije, kojih u gradu i okolini ima sve više. Njihovo nastajanje je naročito intenzivirano otkako ja JKP Čistoća i zelenilo počelo da naplaćuje odlaganje smeća na gradskoj deponiji, pa neodgovorni građani smeće bacaju na divlje deponije, kako bi izbegli te troškove, rekao je Virijević.

Prema njegovim rečima, komunalni policajci donesu čak 1.500 prekršajnih naloga za nepropisno parkiranje, kazna iznosi 5.000 dinara, a naplativost je 95 odsto. Kuriozitet je da postoji i dvadeset naloga protiv iste osobe za komunalne prekršaje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari