Ili mi ili oni: Ujedinjeni protiv nasilja - Nada za Kragujevac u naseljima Palilula, Ilićevo i Beloševac 1Foto: Ujedinjeni protiv nasilja - Nada za Kragujevac

 

Opoziciona koalicija Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac tokom vikenda svoju predizbornu kampanju za lokalne izbore fokusirali su na komunalnim problemima građana koji žive u naseljima Palilule, Ilićevo i Beloševac.

– Palilule je mesna zajednica koja je od strane vlasti koju predvodi Nikola Dašić potpuno zapostavljena i zaboravljena. Za poslednje četiri godine nijedna ulica nije asfaltirana ili rekonstruisana, nijedan parking nije uređen. Obećali su još pre sedam godina izgradnju kružnog toka Mala Vaga i prevarili su građane kako bi dobili glasove na nekim prethodnim izborima, istakli su juče na koferenciji za štampu kandidati za odbornike ove liste Veroljub Stevanović i Dalibor Jekić.

Danas, po njihovim rečima, imamo katastrofalno stanje parkinga na potezu iza solitera u ulicama Kneza Miloša, Braće Petkovića i iza zgrada u Jesenjinovoj ka Pošti.

– Ulica Kneza Mihaila od Šest topola do Zvezde se raspada, a u ništa boljem stanju nije ni ulica Bulevar Kraljice Marije. Ograda na školskom dvorištu OŠ „Treći kragujevački bataljon” samo što ne padne. Stadion FK„Arsenal” koji je nekada bio najlepši sada predstavlja pravo ruglo. Zbog lošeg održavanja propusta ka Lepenici imali smo ogromne poplave na potezu ispod Levačke ulice, kažu Stevanović i Jekić, prvi i drugi na listi odborničkih kandidata ove koalicije za lokalne izbore.

Lista Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac smatra da je ovakav odnos prema mesnoj zajednici Palilule nedopsutiv.

– Naš plan je da u našem mandatu izgradimo kružni tok Mala Vaga, rekonstruišemo ulice koje se nalaze u jako lošem stanju, a u prvom prioritetu su najfrekventnije ulice, asfaltiranje parkinga i proširenje istih, da obnovimo stadion FK„Arsenal”, postavljanje semafora na kritičnim tačkama u ulicama Knez Mihailovoj i Bulevar Kraljice Marije, da naše škole budu bezbedne za boravak dece, izgradnja Doma za Rome, obećavaju odbornički kandidati ove koalicije u slučaju pobede na lokalnim izborima.

Raskrsnica na Maloj Vagi je jedna od najprometnijih raskrsnica u gradu.

– Ovde je planiran veliki kružni tok, obećavan svake godine, ali nikada započet i izgrađen. Ukoliko nam Kragujevčani na narednim izborima budu dali poverenje, obećavamo da ćemo izgraditi kružni tok na Maloj Vagi, proširiti ulicu Kneza Miloša koja će biti bulevar do ulice Karađorđeve, proširiti ulicu Slobode od petrovačke magistrale do Grada Sirena, i uraditi ulicu Milovana Gušića koja će takođe tako proširena predstavljati bulevar. Time ćemo savladati jedan od najvećih problema sa kojima se naši sugrađani suočavaju, a to je loša saobraćajna infrastruktura, zaklučili su jučerašnje obraćanje javnosti i medijima Stevanović i Jekić.

Da Palilule i Mala Vaga ponovo zasijaju starim sjajem glasajte za listu Ujedinjeni protiv nasilja . Nada za Kragujevac br.10, poručili su njih dvojica.

Na Ilićevo, prigradsko naselje kao jezgro omunalnih problema kolaicija Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac skrenuli su pažnju tokom vikenda.

– Ilićevo sa svojih više od 5.000 stanovnika predstavlja jedno od najvećih naselja u Kragujevcu. Sramno je da naselje na svega tri kilometra od centra grada ima gotovo sve moguće probleme komunalne prirode. Od neasflatiranih ulica, preko nedovršene vodovodne i kanalizacione mreže do nedostatka trotoara uz prometne ulice do osnovne škole, izjavio je na pres konferenciji posvećenoj ovom naselju Saša Furtula, kandidat za odbornika koalicije Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac

Po njegovom mišljenju „sve ovo” pokazuje „nemar aktuelne vlasti koja se prema stanovnicima Ilićeva ophodi kao prema građanima drugog reda”.

– Ono što lista Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac obećava jeste da ćemo se posvetiti temeljnom rešavanju svih mogućih problema stanovnika Ilićeva. Rešićemo problem dotrajalih saobraćajnica, asflatiraćemo ulice koje trenutno nisu asflatirane po sistemu kilometar godišnje, napravićemo trotoar u područiju oko OŠ „Milutin i Draginja Todorović”. Završićemo kompletnu vodovodnu i kanalizacionu inftrastrukturu, obećao je na subotnjem obraćanju javnosti i medijima Furtula u Ilićevu.

On je takođe obećavao da će ulepšati izgled samog naselja izgradnjom trga u samom centru naselja između crkve i mesne zajednice sa malom fontanom, klupama i zelenilom.

– Takođe obećavamo da ćemo izgraditi tribinu na stadionu FK „Srbija” kapaciteta 150-200 navijača, dodao je on.

Sve je to moguće naravno, i po Saši Furtuli, ako glasači izađu 17. decembra i zaokruže broj 10 na listiću za lokalne izbore.

– Stanovnici Ilićeva zaslužuju da žive život dostojan čoveka 21. veka a mi to garantujemo, obećao je on.

Da je po Ujedinjenim protiv nasilja – Nada za Kragujevac – priča prosta, smatraju u ovoj koaliciji,

– Ili mi ili oni, poručio je odbornički kandidat Veroljub Stevanović, početkom vikenda u naselju Beloševac.
U Beloševcu, kako je on u petak poručio, još uvek postoji mnogo nerešenih problema koji se iz godine u godinu nagomilavaju, problema poput: stadiona „Pobede”, ulica, kanalizacije, klizišta, novog puta kroz „Zastavu, mesne zajednice”..

Ili mi ili oni: Ujedinjeni protiv nasilja - Nada za Kragujevac u naseljima Palilula, Ilićevo i Beloševac 4
Foto: Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac

Svi ovi problemi su, po Stevanoviću, slični„ kao i u samom centru grada”.

– Zbog svega ovoga, priča je prosta. Na lokalnim izborima17. decembra glasajte ili za nas, Ujedinjene protiv nasilja – Nadu za Kragujevac ili za njih, a pod njima podrazumevamo i SNS i SPS i Zdravu Srbiju i 300 Kragujevčana, izjavaio je Veroljub Stevanović, po kome „postoji samo jedna prava opcija, a to je da građani zaokruže broj 10”.

Koaliciju Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac na lokalnom nivou čine gradski odbori sedam opozicionih stranaka: Stranka slobode i pravde, Zajedno za Šumadiju, Narodnog pokreta Srbije, Demokratske stranke, Nove demokratske stranke Srbije, Pokreta obnove kraljevine Srbije i Pokret slobodnih građana.

U svojoj kampanji za lokalne izbore odbornički kandidati Ujedinjenih protiv nasilja – Nada za Kragujevac na svakodnevnim konfereancijama za štampu na brojim lokacijama skreću pažnju na najveće probleme koji muče Kragujevčane i po njima ukazuju na nesposobnos i loš rad aktuelnih gradskih vlasti.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari