Grad Vranje raspisao tender za uređenje istorijskog jezgra u "Baba Zlatinoj" ulici 1Rodna kuća pisca Bore Stankovića. Foto:Wikipedia.

Za uređenje istorijskog jezgra gde se nalazi i rodna kuća pisca Borisava Stankovića tenderom je predviđeno 24,2 miliona dinara, kako bi se sredila ulična kaldrma, vodovodna mreža kao i atmosferska kanalizacija.

Istorijski važno gradsko jezgro u centru Vranja čiji objekti su i rodna kuća pisca „Koštane“ i „Nečiste krvi“ , kuća Pribojčića, kao i rodna kuća oca Justina Popovića u „Baba Zlatinoj“ ulici biće dodatno uređeno u skladu sa tenderom koji je raspisala Gradska uprava u Vranju.

Biće uređena autentična kaldrma u ulici koja vodi do kuća poznatih Vranjanaca, sa namerom da se sačuva istorijsko nasleđe ovog dela grada Vranja.

Tender je otvoren do 25. jula, kada će biti i doneta odluka i izabran izvođač radova koji treba da ispoštuju svu proceduru u skladu sa Zakonom o zaštiti spomenika Srbije. Radovi će se odvijati uz stručni nadzor Zavoda za zaštitu spomenika iz Niša.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari