Gradonačelnik Kragujevca: Ne potpisujte ništa što vam Fijat ponudi 1Foto: Branko Vučković

„Nemojte ništa da potpisujete što vam Fijat ponudi“, poručeno je posle sastanka delegacije zaposlenih i gradonačelnika Kragujevca Nikole Dašića, koji je izašao pred okupljene radnike i rekao im da neće biti „nikakvog gašenja fabrike i da ne veruju poluinformacijama koje im se plasiraju“, prenosi portal Nova S.

Dašić je dogovorio sastanak iste delegacije sa ministrima i najvišim predstavnicima vlade za ponedeljak, nakon čega će biti utvrđeni dalji potezi.

Delegacija radnika zatražila je da se iz pregovora isključe sindikalni lideri uključujući i one koji su u petak u Beogradu bili na sastanku sa menadžmentom Fijata i ministarkom za rad Darijom Kisić Tepavčević, gde je dogovoreno da se za osam dana utvrde svi detalji socijalnog programa.

Radnici Fijata protestovali su danas ispred Skupštine grada u Kragujevcu. Njihovi predstavnici apeluju da se zaposleni ne izjašnjavaju o odlasku na rad u inostranstvo, ali ni o otpremninama, veċ da sačekaju rezultat pregovora sa Vladom Srbije.

Na protestu je bila i Milica Dobriċ (43), koja radi u Fijatu već 10 godina.

Milica za Danas kaže da je samohrana majka. Ima dvoje dece.

– U poslednjih sedam godina imala sam dvostruku povredu na radu. Prelom ruke i noge. Nikada nisam dobila povrednu listu. Tražila sam da ostanem na poslu – kaže ona.

Povodom događaja koji su danas izveli radnike „Fijata” na ulicu, a to je ponuda poslovodstva za rad u inostranstvo ili otkaz, reagovale su i kragujevačke opozicione stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari