Izgradnja obilaznice oko Novog Pazara skuplja za oko 400.000 evra 1Novi Pazar Foto: Senko Župljanin

Javno preduzeće „Putevi Srbije“ poverilo je posao izgradnje nastavka obilaznice oko Novog Pazara kompaniji „Novi Pazar put“, iako je ta firma na tenderu dostavila ponudu znatno veću od procenjene vrednosti javne nabavke, objavio je danas radio Sto plus.

Ta kompanija je za izgradnju obilaznice, od Vareva ka Paralovu, u dužini od 2,3 kilometra, jedina dostavila ponudu i to u vrednosti od 212.780.196,07 dinara, odnosno oko 1,8 miliona evra, bez uračunatog poreza na dodatu vrednost.

Iako je ponuda „Novi Pazar puta“ bila za oko 46 miliona dinara veća od procenjene vrednosti radova (166,6 miliona dinara bez PDV), tenderska komisija JP „Putevi Srbije“ je odlučila da im poveri posao i dodeli ugovor.

„Ponuda ponuđača ‘Novi Pazar put’ je prihvatljiva iako je ponuđena ukupna cena veća od procenjene vrednosti javne nabavke, s obzirom da je analizom dostavljenog predmera i predračuna komisija utvrdila da su cene na nivou važećih tržišnih vrednosti“, navodi se u obrazloženju odluke o dodeli ugovora koju je potpisao direktor „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak.

Rok za izvođenje radova na ovoj deonici obilaznice ja 120 dana, a od izabranog izvođača se očekuje da izvrši čišćenje i sređivanje terena, betonira potporne zidove, asfaltira i postavi signalizaciju i drugu opremu.

Izgradnja obilaznice oko Novog Pazara, kojom bi trebalo da se izmesti saobraćaj iz gradskog jezgra, traje gotovo 15 godina.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović je tokom poslednje posete Novom Pazaru izjavio da je prilikom izgradnje obilaznice bilo „dosta problema sa eksproprijacijom zemljišta, da cena nije bila adekvatno procenjena, ali da veruje da će ova deonica biti završena sledeće godine“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari