Kisić Tepavčević: Srbija tokom pandemije ostvarila ekonomski napredak 1foto FoNet Božana Pavlica

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić izjavila je danas da je Srbija među retkim zemljama koje su tokom pandemije kovida 19 i njenog uticaja na tržišta rada širom sveta, ostvarile ekonomski napredak, saopštilo je Ministarstvo.

Kisić je na 110. zasedanju Međunarodne konferencije rada u Ženevi navela da je Srbija uspela da stopu nezaposlenosti svede na jednocifrenu, što je najbolji rezultat u prethodnih nekoliko decenija, navedeno j u saopštenju.

Prilagođavajući se specifičnim potrebama tržišta rada, Srbija nastavlja reforme u obrazovanju i prekvalifikaciju nezaposlenih, rekla je Kisić i poručila da je Srbija opredeljena za najviše međunarodne standarde u domenu rada, zapošljavanja i socijalne politike.

Kisić je podsetila da je Srbija članica Međunarodne organizacije rada (MOR) od njenog osnivanja i da je okvir te saradnje utvrđen Programom dostojanstvenog rada za Srbiju za period 2019-2022. čiji je cilj promovisanje najviših međunarodnih standarda u oblasti rada, zapošljavanja i socijalne politike i njihovog usklađivanja sa zakonodavstvom i praksom u Srbiji.

Zahvalila je MOR na podršci u realizaciji mnogih projekata u Srbiji, među kojima je programa „Garancije za mlade“ u zaštite dece od zloupotrebe dečijeg rada, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari