Kladovski „Komunalac“ konkurisao za javne radove 1Foto: J. B. K.

Ukoliko budu odobrena oba javna rada sa kojima je Javno preduzeće “Komunalac” iz Kladova konkurisalo kod Nacionalne službe za zapošljavanje i Opštine Kladovo, na određeno vreme biće radno angažovano 18 lica iz kategorije teže zapošljivih.

Kladovsko Javno preduzeće “Komunalac” je kod Nacionalne službe za zapošljavanje za organizovanje sprovođenja javnih radova konkurisalo projektom “ Čišćenje tvrđave Fetislam i divljih deponija na potezu ka Novom groblju u Kladovu“.

Vrednost ovog javnog rada u okviru održavanja i obnavljanja javne infrastrukture i zaštite životne sredine je 1, 45 miliona dinara.

Na tim će poslovima, ukoliko javni rad bude bio odobren, tokom četiri meseca trajanja, radno biti angažovano osmoro nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih sa evidencije nezaposlenih u Kladovu.

“Komunalac” se javio i na javni poziv za sprovođenja javnih radova koji je raspisala lokalna samouprava, konkurišući radom čijim odobrenjem će biti radno angažovano deset lica, takođe iz kategorije teže zapošljivih.

Opština Kladovo je budžetom za 2022. godinu za programe zapošljavanja predvidela pet miliona dinara, a polovina ovih sredstava opredeljena je za javne radove. Predračunska vrednost javnog rada JP “Komunalac” je 2,19 miliona dinara.

U kladovskoj opštini je inače bez posla 1.578 stanovnika različite obrazovne i starosne strukture.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari