Lokalni pokret traži da vlast odmah reaguje na aferu u JP "Subotica-trans" 1JP "Subotica-trans", foto: J. Patarčić/Danas

Član Predsedništva Pokreta građanske Subotice (PGS) Jene Maglai pozvao je danas gradonačelnika i predsednika Skupštine tog grada Stevana Bakića i Balinta Pastora da se izjasne o aferi u Javnom preduzeću „Subotica-trans“, uz ocenu da „vlast po svaku cenu to želi da zataška“.

On je pozvao policiju i tužilaštvo da „konačno počnu da rade svoj posao“ i provere navode medija o milionskoj šteti nanetoj tom preduzeću.

„Preko medija smo saznali da je pokrenut postupak za privatizaciju ‘Subotica-transa’. Mislim da bi bio red da takav strateški projekat za Suboticu najave gradonačelnik i predsednik Skupštine grada. Ulazimo u privatizaciju jednog od najvećih javnih preduzeća, infrastrukturne kičme ovog grada“, rekao je Maglai.

Maglai je ocenio da se takav projekat javno-privatnog partnersva ne bi pokrenuo da „ne postoji zeleno svetlo s vrha partije“ i da će se verovatno „profitabilne linije dati privatniku, a ono što nije rentabilno, ostaće na teretu Grada“.

On je podsetio da je slično bilo i prilikom privatizacije Apoteke „Subotica“ – „prepušteno je tržište od više miliona evra jednoj firmi koja je bliska stranci na vlasti“.

„Apoteka je radila 60 godina uspešno, odjednom, za godinu i po dana se napravi dug od 200 miliona dinara. To je bilo veštački namešteno. Prvo je bila sklonjena direktroka koja nije htela da učestvuje u svemu tome, pa je dovedena nova koja je odradila taj posao“, ocenio je Maglai.

Još veća afera, sada za „Subotica-transo“, po njegovoj oceni, jeste nabavka opreme po 15 puta višoj ceni od tržišne, o čemu je javnost takođe saznala iz medija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari