Martinović: Nezaposleno 645.000 lica 1Foto: Nenad Kovačević

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović izjavio je danas da je u Srbiji, prema evidenciji službe, 645.000 lica nezaposleno, što je najmanji broj od 2000. godine.

Martinović je rekao da se u celoj zemlji beleže pozitivna kretanja na tržištu rada i da je povećan broj zapošljavanja lica sa evidencije Nacionalne službe.

On je danas, na svečanoj dodeli ugovora korisnicima subvencija za samozapošljavanje, programa stručne prakse i javnih radova u Užicu, istakao da je i u ovom gradu smanjen broj nezaposlenih za 10 odsto zahvaljujući aktivnim merama politike zapošljavanja.

Nacionalnu službe za zapošljavanje i Užice izdvojili su za te mere i programe 20 miliona dinara, a služba i opština Sevojno dva miliona dinara za uposlenje ukupno 132 lica, rekao je Martinović.

On je podsetio da Služba ima potpisane sporazume sa više od 130 lokalnih samouprava u Srbiji o zajedničkim ulaganjima.

Lokalne samouprave prepoznaju politiku zapošljavanja kao prioritet i u svojim budžetima opredelili su više od 600 miliona dinara, a Nacionana služba 500 miliona dinara, rekao je Martinović.

Nacionalna služba za zapošljavanje će ove godine u filijalu Užice uložiti još 100 miliona dinara i tako u programe obuke, obrazovanja ili zapošljavanja uključiti još 1.000 lica, rekao je Martinović.

Martinović je istakao i da će programima javnih radova ove godine u Srbiji biti obuhvaćeno oko 8.000 lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari