Mikić: Moj sin nije bio odgovoran 1(Ilustracija)

Sve optužbe koje je na moj račun izneo Predrag Mikić su potpuno netačne, neosnovane i besmislene.

Vi u dnevnom listu Danas najbolje znate da je tvrdnja da ja vas plaćam budalaština. Isto tako laž je i to što Mikić tvrdi da sam platio i radnike ciglane Resava Svilajnac koji su organizovali štrajk, boreći se za svoje neotuđivo pravo na rad. Što se tiče izjave da sam o tome koga sve plaćam, pijan pričao u kafani i da sam snimljen, samo ću reći da ako postoji i jedan Kraljevčanin koji može da kaže da me je video pijanog ikad i da pričam besmislice za koje sam optužen molim da izađe u javnost sa tim – kaže za Danas Zoran Milašinović, zamenik generalnog direktora firme „Mašinac NM84“, komentarišući optužbe koje je na njegov račun izrekao Predrag Mikić, savetnik predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Prema njegovim rečima, suština priče je u tome da Mikić iznosi neistine i klevete kako bi pokušao da zamaskira činjenicu da zaposlenima u ciglani Resava Svilajnac onemogućava da rade.

– Ja želim da tih 100 zaposlenih normalno rade i žive. Do toga će i doći istog trenutka kada novi vlasnik, konzorcijum u kome je i „Mašinac NM84“, dođe u posed fabrike. Sa druge strane Predrag Mikić sve čini da do toga ne dođe. Sve što je izjavio apsolutno nije istinito i jednom rečju je skandalozno – kaže naš sagovornik.

Mikićevu optužbu da ih plaća demantuju i radnici ciglane Resava Svilajnac u štrajku.

– Nismo iznenađeni reagovanjem Predraga Mikića. Poražavajuće je da se savetnik predsednika upušta u tvrdnje koje nemaju veze sa istinom. Odgovorno tvrdimo da, da nam je Status integral redovno isplaćivao plate, mi ne bismo danas bili ovde gde jesmo – kažu radnici.

Oni ističu da im je Stefan Mikić nudio novac ’’na ruke”, kao i da na isti način plaća radnike u ciglani u Stalaću.

– Stefan Mikić je na dan započinjanja štrajka otišao u stanicu policije u Svilajncu i pokupio spisak imena svih prisutnih radnika koji su se okupili u dvorištu ciglane, da bi svojim uticajem na sudske organe izdejstvovao rešenja kojim bi uklonio radnike koji su u štrajku – piše u pismu štrajkača.

Juče se pisanim putem oglasio i Predrag Mikić. On ističe da su nad tri privredna društva „Jarčujak promet“. „Vojvoda Prijezda“ i „Farmad“, čiji je jedini vlasnik bio Zoran Milašinović, otvoreni stečajevi u kojima su, odlukom suda, prijavljenim poveriocima priznata potraživanja od ukupno 47 miliona evra.

– Očekujem da će se nadležni organi pozabaviti i pitanjem kako su nastali ti ogromni dugovi. Fabrika opekarija u Svilajncu je poslovala u okviru privrednog društva „Mašinac“, kasnije „Jarčujak promet“, čiji je vlasnik bio Milašinović, a nad kojim se sprovodi bankrotstvo, prodajom imovine, zbog duga od oko 20 miliona evra. Pre otvaranja stečaja Zoran Milašinović je osnovao „Status integral“. To preduzeće je sa „Jarčujak promet“ u stečaju 2015. godine zaključilo ugovor o zakupu fabrike u Svilajncu kao i fabrike u Stalaću „Vojvoda Prijezda“ i mlekare u Kraljevu „Farmad“. Čitav posao u sve tri fabrike se, od tada, obavljao preko „Status integrala“. Zaposleni iz „Jarčujak prometa“ su, nakon otvaranja stečaja, prešli na rad u „Status integral“. Dana 5. aprila 2013. godine Milašinović je, bez naknade, svoj udeo od 100 odsto u „Status integralu“ preneo na zaposlenog Duška Jevremovića koji je postao vlasnik društva, a istovremeno je obavljao i dužnost direktora – stoji u pismu.

Dalje se navodi da je radi obezbeđenja duga koji Zoran Milašinović ima prema Stefanu Mikiću u iznosu od 3.200.000 evra, a koji je Milašinović priznao u toku sudskih postupaka, oktobra 2015. godine Duško Jevremović svoje udele u „Status integralu“ preneo na Stefana Mikića, ali je ostao direktor, pa je društvo poslovalo pod punom kontrolom Zorana Milašinovića.

U tom periodu „Status integral“ nije isplatio zarade zaposlenima, ugovorenu zakupninu „Jarčujak prometu“ u stečaju, a preuzeo je mnoge nepostojeće obaveze na osnovu kojih je došlo do blokade poslovnih računa. Nakon što je vlasnik, zbog navedenih propusta, smenio direktora Duška Jevremovića on nije, ni do danas, novom direktoru i vlasniku Predragu Radonjaninu predao poslovnu dokumentaciju zbog čega se još uvek vodi spor pred Privrednim sudom u Kraljevu. „Status integral“ je i sada u blokadi pa nije u mogućnosti da izmiruje svoje obaveze prema poveriocima pa ni prema zaposlenima. Dakle, neisplaćene obaveze prema zaposlenima nastale su u periodu kada je faktičku kontrolu nad „Status integralom“ imao Zoran Milašinović a ne moj sin ili ja – tvrdi Predrag Mikić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari