Trgovinski sud u Nišu odbio je predlog predsednika Udruženja malih akcionara Jugoremedije Zdravka Deurića da se vanredna skupština akcionara te fabrike lekova održi u fabričkim pogonima 18. januara. U obrazloženju odluke navodi se da pri zakazivanju redovne skupštine akcionara, koju je za 3.

Trgovinski sud u Nišu odbio je predlog predsednika Udruženja malih akcionara Jugoremedije Zdravka Deurića da se vanredna skupština akcionara te fabrike lekova održi u fabričkim pogonima 18. januara. U obrazloženju odluke navodi se da pri zakazivanju redovne skupštine akcionara, koju je za 3. mart u Nišu zakazao generalni direktor i doskorašnji većinski vlasnik Jovica Stefanović Nini, nisu povređene zakonske odredbe. Sud je odbio da odobri održavanje vanredne skupštine i zbog toga što Deurić nije priložio dokaze za upozorenje da će Stefanović povećati gubitke preduzeća i izvući sav kapital pre nego što izgubi pravo upravljanja preduzećem. Radnici Jugoremedije zatražili su održavanje vanredne Skupštine pozivajući se na pravosnažnu presudu Višeg trgovinskog suda u Beogradu, kojom je poništena dokapitalizacija te fabrike lekova od strane Stefanovićeve firme Jaka 80. Nakon te presude Stefanovićeva firma ima manjinski paket akcija, a radnici su nameravali da na vanrednoj skupštini akcionara imenuju novi Upravni odbor fabrike, novi menadžment i novog direktora.
Stefanović je agenciji Beta kazao da je presuda Višeg trgovinskog suda u Beogradu „nepotpuna i neizvršiva jer se nalaže poništavanje nečega što ne postoji u evidenciji Agencije za privredne registre“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari