Negotin: Raspisan javni konkurs za firme koje se bave proizvodnjom i ugradnjom solarnih panela 1Foto: J. B. K.

Nastavljajući realizaciju Programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova u negotinskoj opštini u 2022. godini, lokalna samouprava raspisala je javni konkurs za učešće privrednih subjekata koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji stambenih objekata putem ugradnje solarnih panela.

Jedna od mera energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova koja se tokom ove godine sprovodi u opštini Negotin i koja se sufinansira, je ugradnja solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe i unapređenje termotehničkog sistema putem ugradnje kalorimetara, cirkulacionih pumpi, termostatskih ventila i delitelja toplote.

Privredni subjekti koji se bave ovim poslovima imaju 21 dan na raspolaganju da se jave na javni konkurs koji je raspisala opština Negotin.

-Кrajnji korisnici bespovratnih sredstava su domaćinstva na teritoriji opštine Negotin. Domaćinstva koja ostvare pravo na sufinansiranje mogu nabaviti dobra ili usluge isključivo od privrednih subjekata izabranih putem ovog javnog konkursa – navode nadležni u opštini Negotin.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari