Obuka za teže zapošljive kategorije u Kragujevcu 1Foto: V. G.

Grad Kragujevac raspisao je javni poziv za poslodavce koji žele da učestvuju u projektu “Karijerna akcija za nove poslove u Kragujevcu”.

Radi se o projektu u okviru koga bi 42 osobe iz kategorije teže zapošljivih prošle obuku na radnom mestu i tako stekle potrebna znanja i veštine da se zaposle kod određenog poslodavca.

Od 42 planirana polaznika 70 posto će činiti žene sa teritorije Kragujevca.

Obuka koju će polaznici proći, biće napravljena po meri (tailor-made) za potrebe lica i poslodavca koji će učestvovati u programu, a u zavisnosti od stepena složenosti zanimanja trajaće oko dva meseca. Obuka će se sprovoditi u prostorijama poslodavca.

Nakon inicijalnog treninga polaznici će, uz podršku mentora učestvovati u procesu rada ravnopravno sa ostalim zaposlenima i na taj način, kroz neposredan rad, steći iskustvo.

Onim polaznicima koji polože završni ispit, zadovolje druge kriterijume poslodavca i koji se pokažu kao najbolji, poslodavac treba da ponudi zaposlenje.

Polaznici će tokom obuke primati nadoknatu u iznosu od najviše 45.000 dinara mesečno, dok su za mentore predviđena sredstva od 15.000 dinara tokom trajanja obuke.

Projekat se sprovodi uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a tehničku i finansijsku podršku pruža globalni program “Migracije za razvoj III”, koji u Srbiji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

Svi uslovi, obaveze, kriterijumi, način prijavljivanja i obrazac prijave nalaze se u tekstu Javnog poziva koji je objavljen na zvačinom sajtu grada Kragujevca.

Javni poziv je otvoren do 21. marta, do 10 časova, nakon čega će biti definisane rang liste i raspisan poziv za korisnike.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari