Ozvaničena saradnja Zlatibora i Trebinja 1Foto: TO Zlatibor

Čelnici turističkih organizacija Zlatibora i Trebinja su potpisali na Zlatiboru protokol, kojim je ozvaničena dosadašnja uspešna saradnja dvaju turistikih mesta.

Dokument su potpisali Vladimir Živanović, direktor TO Zlatibor, i Mirjana Putica, direktorka TO Trebinje, u prisustvu Arsena Đurića, predsednika SO Čajetine, i Dražena Boškovića, zamenika gradonačelnika Trebinja.

Čelnici turističkih organizacija su govorili o dosadašnjoj uspešnoj saradnji i potrebi da se unapredi i intenzivira, a predstavnici lokalnih samouprava su ocenili da bi ona, osim turizma, mogla da se proširi i na druge privredne grane.

Potpisnici su se saglasili o tome da bi trebalo dodatno unaprediti saradnju u turizmu i ugostiteljstvu, ali i u kulturi i sportu, razmeni iskustava u funkcionisanju turističkih organizacija i lokalnih samouprava.

Između ostalog, protokolom se predviđa formiranje jedinstvenog turističkog proizvoda, zajednički nastupi na inostranom tržištu, realizacija turističkih projekata, stručno usavršavanje kadrova u turizmu, kao i organizaciju zajedničkih manifestacija.

Turistička ponuda Trebinja

U nedelju, 4. decembra, na Kraljevom trgu na Zatiboru, od 14 do 16 časova, kako je najavljeno, promovisaće se turistička ponuda Trebinja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari