Plate će biti veće 10, a penzije pet odsto 1

Plate zaposlenih u javnom sektoru biće povećane od 1. januara za deset, a penzije za pet odsto, saznaju „Večernje novosti“ u Vladi Srbije.

To će prosečnu penziju od 23.822 dinara podići za 1.141 dinar, a plate u javnom sektoru u proseku za 4.000 do 5.000 dinara.

Pored toga, svi penzioneri, njih oko 1,7 miliona, u novembu će dobiti jednokratnu pomoć od po 5.000 dinara, za šta Vlada treba da obezbedi nešto više od osam i po milijardi dinara, pišu „Novosti“.

Prve računice pokazuju da će pet odsto veće penzije doneti godišnji trošak budžetu od oko 25 milijardi dinara, dok će za plate biti potrebno oko 40 milijardi dinara u 2018. godini.

Međutim, s obzirom na to da će porast plata da dovede do porasta obaveznih doprinosa koji se uplaćuju u budžet, konačan trošak za državnu kasu, kada je reč o zaradama u javnom sektoru, biće takođe oko 25 milijadi, navode „Novosti“.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

5 reagovanja na “Plate će biti veće 10, a penzije pet odsto”

  1. Bezobrazluk, kad se umanjivalo penzionerima umanjivali više od zaposlenih u javnim sluzbama. Kad povećavaju sad penzionerima manje. Zahvaljuju se penzionerima sto su "dobrovoljno" pomogli izlasku zemlje iz krize a sad podižete sebi plate a nama penzionerima manje… zanimljivo
    E pa ljigavci opameteli se i penzioneri racunaj sigurnih 700.000 glasova protiv lopova koji otimaju ljudima stečeno pravo.
    A vi koji imatexmanje penzijw od 25000 din. nastavite da glaste za AV i njegovo dno i nemoj neko da se požalio sto tesko živite sa penzijama do 25000 din. AV će vam i dalje deliti milostinju a vi gledajte izloge i sanjajte hranu kad glasate.za takve

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.