Pokrajina za mere zapošljavanja izdvojila 47 i po miliona dinara 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Za realizaciju mera zapošljavanja u ovoj godini, pokrajinska Vlada obezbedila je 47,5 miliona dinara za subvencije nezaposlenim licima za samozapošljavanje, subvencije poslodavcima za zapošljavanje nezaposlenih lica, javne radove i stručnu praksu.

To je predviđeno Pokrajinskim akcionim planom zapošljavanja u AP Vojvodini za 2022. godinu koji je danas donela pokrajinska Vlada. Tim dokumentom definišu se ciljevi i prioriteti politike zapošljavanja i utvrđuju mere koje će biti realizovane kako bi se omogućilo održivo povećanje zaposlenosti u Pokrajini, navodi se u saopštenju iz Vlade Vojvodine.

U planskom dokumentu se navodi da su prioriteti politike zapošljavanja u ovoj godini podrška otvaranju novih radnih mesta i smanjenje stope nezaposlenosti, veće ulaganje u ljudske resurse poboljšanjem obrazovanja i obuka kao i maksimalno korišćenje Edukativnog centra, s ciljem da se uskladi ponuda i potražnja na tržištu rada, te promovisanje socijalne inkluzije i jednakih mogućnosti na tržištu rada.

Na današnjoj sednici pokrajinske Vlade izdvojeno je i 24.2 miliona dinara za enegetsku sanaciju sportske hale u Gajdobri.

Više infromacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari