Smeštajni kapaciteti u Subotici i na Paliću gotovo popunjeni za praznike: Iz TOS poručuju da je ostalo još malo mesta 1Foto: N. Jakovljević/Danas

Veliki broj domaćih i stranih gostiju provešće prvomajske praznike u Subotici i na Paliću, budući da popunjenost kapaciteta kako u hotelskom, tako i u privatnom smeštaju, trenutno iznosi preko 95 odsto, pokazuju podaci kojima raspolaže Turistička organizacija grada Subotice.

“Ovo malo što je još ostalo slobodnog kapaciteta, verujemo da će ili danas, u toku dana, ili za vikend vrlo verovatno biti rezervisano”, kaže za Danas Aleksandar Medaković, direktor Turističke organizacije grada Subotice.

Kada je u pitanju struktura gostiju, pretežno će i u gradu i na Paliću boraviti domaći turisti, u udelu od preko 60 odsto, dok će ostatak činiti strani turisti i to većinom iz regiona, odnosno Mađarske, Slovenije, Hrvatske i Rumunije.

“Turisti će iz tih zemalja biti prisutni na našoj destinaciji, a prosek boravka je između tri i četiri dana, koliko je rezervisano. Nešto više je na Paliću nego u gradu, ali ako generalno gledamo celu destinaciju, to su tri ili četiri dana, koliko će ostajati”, dodaje Medaković.

Smeštajni kapaciteti u Subotici i na Paliću gotovo popunjeni za praznike: Iz TOS poručuju da je ostalo još malo mesta 2
Foto: J. Patarčić/Danas

Program za prvomajske praznike počinje već u subotu, 29. aprila, na Paliću, gde posetioce tokom četiri dana trajanja manifestacije očekuje bogata vašarska ponuda hrane i pića, proizvoda starih zanata, rukotvorina i suvenira blizu 80 izlagača duž celog šetališta uz obalu jezera, a najveća atrakcija i ove godine biće luna park, koji će se prostirati na 10.000 kvadratnih metara.

Da ugođaj bude još bolji, Medaković kaže da se ove godine dodatno potrudila i kompletna turistička privreda, koja gostima u Subotici i na Paliću priprema poseban program u dane praznika.

“Svi restorani i ugostitelji će imati program tokom prvomajskih praznika, u smislu muzičkog programa, gde će biti zastupljeni i tamburaši, i razni didžejevi. U samoj kuhinji, odnosno u specijalitetima, biće nekih novina koje će biti priređene turistima. Takođe, vinarije će isto imati program tokom svih ovih dana, naravno, uz prethodnu najavu”, kaže naš sagovornik.

Za one koji vole nešto aktivniji odmor, Turistička organizacija grada Subotice pripremila je i dodatne besplatne pešačke ture na Paliću 1. i 2. maja, od 16 i od 18 časova.

Mesto okupljanja biće Turistički info centar na Paliću, preko puta hotela “Prezident”, a zainteresovani posetioci i turisti moći će da vide i upoznaju Palić na jedan malo drugačiji način kroz priču turističkih vodiča.

“Prvomajska regata se tradicionalno održava, Aeroklub je pripremio određene pakete za prvomajske praznike, a tu su i sportovi na vodi, od pedalina, preko raznih čamaca, pa do jedrenja na samom Palićkom jezeru, tako da je generalno pripremljen bogat program”, poručuje Aleksandar Medaković.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari