Spremite se na velike gužve kod Soluna ovog leta: Poznato koliko će trajati radovi na obilaznici 1Foto: Shutterstock/trabantos

Kako javlja portal Grčka Info, u toku su veliki radovi na projektu „Flyover“, koji se izvode na obilaznici oko Soluna, a prema pisanju ovog portala, trajaće oko četiri godine, a možda i duže.

„Gužve na obilaznici su uveliko počele tako da je moguće da će turistima na leto biti potrebno malo više strpljenja na ovom delu puta, posebno onima koji će letovati na Halkidikiju, ali i drugima koji planiraju da posete Solun tokom odmora“, navodi ovaj portal.

Grčka Info ističe da će jedno vreme alternativa obilaznici, kao i nekada, biti prolazak kroz industrijsku zonu i centar grada, ulicama Egnatia ili Nikis pored mora.

„Mnogi turisti nam pišu da su i do sada na Halkidiki putovali isključivo kroz centar i upravo ulicom uz more pa verujemo da to neće predstavljati veliki problem. Dobra vest je to što je ulica Egnatia napokon raščišćena i u njoj nema više radova i sada su sve trake slobodne za vožnju. Takođe u ulicama Tsimiski i aveniji Nikis (koja se proteže uz more pored trga Aristotelous i Bele Kule) policija stalno dežura i zabranjuje zaustavljanje vozačima kako bi se saobraćaj brže odvijao“, dodaju oni.

Ističu i da za sada prolaz preko obilaznice treba izbegavati u periodu špica – ujutru između 7 i 10.30 čadova i popodne od 15 do 19 sati.

„Iako je trenutno samo mali deo puta pod radovima to ne sprečava ogromne kolone i zastoje koji izazivaju veliku nervozu kod vozača. Za oko četiri godine uz projekat „Flyover“, Solun će imati novi besplatni autoput, što će doprineti rešavanju saobraćajnog problema grada. Sadašnja solunska obilaznica „Ring Road“ je dužine 31 kilometara“, piše Grčka Info.

Ceo tekst pročitajte na sajtu Grčka Info.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari