RTK: Očekuju odgovor Vučića 1Foto: N1

Zaposleni u Radio televiziji Kragujevac (RTK) očekuju da će predsednički kandidat i premijer Aleksandar Vučić, na današnjem mitingu u tom gradu, predstaviti svoj plan za opstanak te medijske kuće.

UGS Nezavisnost RTK podseća da su njihovi predstavnici u dva navrata razgovarali sa predstavnicima Ministarstva privrede i Ministarstva kulture i informisanja o mogućnosti opstanka te medijske kuće.

Međutim, osim obećanja da će biti sproveden socijalni program za zaposlene, koji žele dobrovoljno da napuste RTK, nadležni nisu imali adekvatno rešenje za opstanak naše medijske kuće, navodi se u saopštenju UGS Nezavisnost RTK.

Preko 10.500 građana Kragujevca i Šumadije potpisalo je peticiju kojom se traži opstanak RTK, a peticija sa potpisima „dostavljena je i premijeru Aleksandru Vučiću od koga i očekujemo i odgovor“, navodi sindikat.

RTK je u oktobru 2015. kupio Radoica Milosavljević iz Kruševca za 85.500 evra, ali je ta privatizacija raskinuta u januaru ove godine, zbog toga što kupac nije izvršavavao obaveze iz ugovora.

Nakon raskida privatizacije, RTK ne emituje radijski i televizijski program, račun je u blokadi zbog duga od 30 miliona dinara, isključeni su telefoni, internet i struja, oduzeta dozvola za emitovanje programa i rasprodati vozni park i skoro celokupna oprema.

RTK ima 62 zaposlena kojima nije isplaćeno 10 plata, nisu im uplaćeni doprinosi od maja i nisu im overene zdravstvene knjižice.

U međuvremenu, Ministarstvo privrede je raspisalo novi javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za prodaju tog medija. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari