Sindikat brani direktore od Fiskalnog saveta

Predstavnici radnika EPS-a optužili Pavla Petrovića da ih kritikuje iako rade "u teškim uslovima"

Ostavite komentar


  1. Neverovano, izgleda da niko gotovo niko u ovoj zemlji nema nikakvo pravo da uputi bilo kakvu vrstu kritike na račun Fiskalnog saveta čak i konstruktivnu. Ko to učini vodi se besomučna kampanja bez razloga. EPS je kao javno preduzeće u nadležnosti Ministarstva privrede koje kontroliše njegov rad, analizira i detaljno prati. Fiskalni savet bi mogao da se konsoltuje po tom pitanju sa nadležnim ministarstvom. Nikakav poseban razlog ne postoji za postojanje Fiskalnog saveta čiji članovi lažnom mimikrijom pokazuju navodnu zabrinutost za ekonomiju Srbije a ustvari stalo im je samo do njihovih enormnih prinadležnosti.

  2. Nek gospodin iz Fiskalnog saveta dodje u Kolubaru ili u neku od elektrodistribucija da mu ljudi objasne šta i kako rade, a ne da priča prazne priče i za to prima 1.500 evra platu…

  3. Dozvolite da vam opišem kako su izgledali sindikalni izbori u jednom delu EPS-a pred Novu godinu:
    Ti "sindikalaci" su pre nekoliko dana izabrani na "severno-korejskim" izborima bez protivkandidata.
    Direktori, šefovi i poslovođe su zvali svakog radnika koji nije izašao na izbore (čak i one koji su bili na godišnjim odmorima) i vršili pritisak da se obavezno glasa. Uprava je zaustavila kopove pola sata pre kraja smene, da se radnici izvezu da bi glasali.
    Bilo im je bitno da izađe preko 50%, da bi izbori bili "legitimni".
    Kad je rukovodstvo firme toliko zabrinuto za rezultate sindikalnih izbora, logično je zašto ovaj "sindikalac" tako reaguje.

  4. Naprednjacki sindikat. To rade smisljeno. Osnivaju sindikate koji ce se umesto njih svadjati sa sindikatima i NVO koje ce se svadjati i napadati sve nvo i pojedince koji kritikuju vlast. To je slika naprednjacke vladavine. Kad ovi ppcnu da napadaju sledeci korak ce biti fizicka pretnja, ucena, napad, gubitak posla… Sve vec poznato i odobreno, na zalost od EU i USA.

  5. Cemu sluze sindikati u Srbiji? Cija prava oni zastupaju? Sram da vas bude. Koliko si para gospodine dobio za to sto sada zastupas direktore i njihove fotelje. Jadni oni u Kolubari cije plate su mnogo vece od prosecnih u Srbiji. Sram da vas bude! Bas mi je tesko zbog EPS-a! Dno

  6. Ove lazljive i halapljive sindikalce radnici bi morali hitno da smene, ako zele da promene svoj robovski polozaj, koji sve vise lici na onaj koji su imali crni beraci pamuka u SAD.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.