Siniša Mali: Pravo na prijavu za penzionersku karticu imaju svi penzioneri, proces će biti jednostavan 1Foto FoNet Milica Vučković

Ministar finansija Siniša Mali objasnio je danas, gostujući na televiziji Pink, na koji način će penzioneri moći da se prijave za penzionerske kartice.

„U sredu, 15. marta, krećemo sa kampanjom da pozovemo penzionere da se prijave za karticu, ali i društveno odgovorne kompanije da se uključe u akciju. Svako ko se prijavi za karticu imaće popuste u prodavnicama, u salonima, i tako će ne samo štedeti, već će im ostati i više novca za unučiće i decu“, kaže Mali.

Prema njegovim rečima, pravo na prijavu imaju svi penzioneri, a sam proces prijavljivanja biće jednostavan.

„Prijave kreću u filijalama PIO fonda od srede. Sve je spremno, prost je formular. U svakoj filijali će biti osoba koja može da pomogne da se to sve popuni“, objašnjava ministar Mali.

Kako navodi, kartice će u primenu krenuti od 1. oktobra.

„Svaki penzioner će imati svoju karticu. To znači da će moći da skuplja bodove, pa da ide u besplatne obilaske muzeja i pozorišta. U maloprodajnim lancima će imati popuste na određene ili sve artikle. Doprinećemo kvalitetu života u trećem dobu“, ističe Mali.

Mali takođe kaže da će u sklopu pomoći penzionerima biti povećan budžet za PIO fond, kako bi još veći broj penzionera mogao besplatno da ide u banje.

„Najvažnije je povećanje penzija. Obećanje koje je predsednik Vučić dao ispunjavamo. Pre mesec dana smo imali obećanje da će svaki penzioner dobiti jedan vodič, i to je i urađeno. Na adrese svih penzionera stigli su ti vodiči. Meni je važno da znaju da su penzije bezbedne i sigurne, tu nema igre. Kao što je predsednik obećao, rašće još više i brže“, dodaje ministar finansija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari