Veliki poreski dugovi u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu 1Foto: Freeimages/ Ivan Prole

Preduzeća iz Novog Pazara, Sjenice i Tutina za porez duguju više od milijardu dinara, pokazuju podaci Poreske uprave preduzeća iz Novog Pazara, Sjenice i Tutina za porez duguju više od milijardu dinara.

Na vrhu lestvice je PIK „Pešeter“ iz Sjenice, koji za porez duguje 234 miliona dinara i još 46,6 miliona dinara dug je mlekare koja posluje u sklopu ovog nekadašnjeg poljoprivredno-industrijskog giganta.

Među dužnicima nalaze se i novopazarska privatna preduzeća „Proizvod NG“ – 92,8 miliona, „Šeher trade“ – 90 miliona, „Alema trans“ – 87,8 miliona, „Rekić“ – 82 miliona (kod ove firme je iznenađenje da je, prema podacima Agencije za privredne registre, vlasnik izvesni Leonard Radanović iz Austrije.

U ovom gradu ime ovog preduzeća vezuje se za ovdašnjeg preduzetnika Džemala Tahirbegovića), zatim, „Numfar“ – 40,9 miliona, Savremena konfekcija „Raška“ – 28 miliona i „Amel produkt“ duguje 21.1 miliona dinara. OFK Novi Pazar na ime poreza duguje više od 30 miliona dinara.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Veliki poreski dugovi u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu”

  1. Na ovom spisku nema niti jedne firme iz Tutina? Valjda treba sva tri mjesta skupa spomenuti. Što se tiče poreskih dugovanja sasvim sam siguran da su u drugim dijelovima R.Srbije znatno veći i bilo bi lijepo da se objave podaci za sve regione a ne samo za jedan?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.