Vučić: Stanje u Srbiji loše, ali šest puta bolje nego u vreme Mirka Cvetkovića 1Foto: FoNet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je stanje u Srbiji loše ali da je šest puta bolje nego 2009. godine, u vreme kada je premijer bio Mirko Cvetković, a njegov savetnik profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Milojko Arsić.

On je, na aerodromu Morava u Kraljevu na pitanje kako komentariše izjavu Arsića da privreda Srbije naglo usporava u prvom kvartalu ove godine i ima najmanji rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) od svih zemalja Centralne i Istočne Evrope, svega 2,5 odsto, rekao da je „cenio Arsića jer je mislio da je pristojan čovek“.

„U vreme kada je Arsić bio savetnik Mirka Cvetkovića privreda je imala negativan rast od 3,1 odsto, a najveći rast od 1,6 odsto“, rekao je Vučić.

Dodao je da očekuje da rast BDP u maju bude 3,2 odsto, u junu četiri odsto, a na kraju godine 3,7 ili 3,8 odsto.

On je kazao da je rast usporen i u svetu, a da su rast usporili remont u Naftnoj industriji Srbije, kao i da postoje i manji problemi u prehrambenoj industriji ali da se nada da će „NIS i Železara rešiti svoje probleme“.

Istakao je da će Srbija imati najveći rast u regionu posle Mađrske i Rumunije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari