Zlatibor uoči novogodišnjih praznika: Raznoliki sadržaji i cene aranžmana 1Novi izgled centra Zlatibora Foto: Opština Čajetina

Ukoliko to bude dozvoljavala epidemijska situacija, hotelijeri i turistički radnici na Zlatiboru gostima će ponuditi razne sadržaje tokom novogodišnjih praznika i zimskog raspusta.

U Turističkoj organizaciji Zlatibor, navode da je sve spremno za predstojeću zimsku sezonu, ali da će njena uspešnost zavisiti od epidemijske situacije.

Očekuje se otvaranje skijališne sezone na Ski-centru Tornik i početak rada panoramske žičare od Tornika do centra Zlatibora, sa međustanicom kod Ribničkog jezara, a Kraljev trg je, nakon rekonstrukcije, dobio novi izgled.

Hoteli, konačišta, pansioni i privatni apartmani su ponudili razne sadržaje i cene koje zavise od kvaliteta smeštaja.

Aranžman od tri noćenja za dve osobe u najluksuznijem hotelu košta 76.000 dinara. Cena novogodišnjih paketa po osobi u hotelima sa četiri zvezdice je od 21.500 dinara, u dvokrevetnoj sobi, do 65.000 dinara za boravak u apartmanu.

Hotelski aranžmani su na bazi polupansiona i podrazumevaju korišćenje sadržaja, poput spa, velnes i fitnes centara, igraonica.

Mnogi hoteli su omogućili brojne pogodnosti, poput posebnih cena za rane rezervacije, vaučera sa popustima za masaže, besplatnig boravka dece ili kasne odjave iz soba.

U konačištima i pansionima trodnevni aranžmanu koštaju od 20.000 dinara za dve osobe do 40.000 dinara za porodični smeštaj u manjem apartmanu, a ima smeštaja i za 20 evra po ležaju sa doručkom.

Onima sa skromnijim budžetom nudi se smeštaj u brojnim privatnim apartmanima. Dnevni najam skromnijeg apartmana za novogodišnje praznike je od 50 do 65 evra, dok za bolje opremljene i luksuznije prostore treba izvojiti od 70 evra i više. U sobama u kućama za odmor, ležaj košta od 10 do 15 evra.

Hoteli su, ističu u TO Zlatibor, prilagodili svoje poslovanje epidemijskim merama, koje se strogo poštuju u svim hotelskim prostorima, a mnogi ugostiteljski objekti su organizovali dostavu hrane.

Zbog neizvesnosti usled pandemije, vlasnici apartmana su smanjili iznose i produžili rokove za plaćanje obaveznog avanasa prilikom rezervacije, a gostima nude besplatan autobuski prevoz do smeštaja, kao i popuste za iznajmljivanje motornih sanki i kvadova, jahanje i druge sadržaje.

Novi izgled jezera

U završnici obimnog uređenja centra Zlatibora, počelo je punjenje jezera izvorskom vodom iz dveju obližnjih bušotina i to će trajati naredne dve sedmice. U toku je postavljanje zaštitne ograde i klupa oko jezera. Na dnu jezera je postavljena dekorativna rasveta, uskoro će biti puštene u rad i bočne prskalice, a na proleće naredne godine jezero će biti ukrašeno i fontanama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari