Zrenjaninska toplana naplaćivaće održavanje instalacija 1Foto: M. P.

Javno kumunalno preduzeće Gradska toplana u Zrenjaninu priprema nove ugovore za potrošače o održavanju sekundarnih instalacija daljinskog grejanja.

Kako su saopštili, akcija potpisivanja ugovora o održavanju sekundarne instalacije započeće naredne godine i to sa kupcima, profesionalnim upravnicima i upravnicima skupština stambenih zajednica.

Tim povodom će kupcima proslediti ugovore sa pratećom ponudom u vezi sa cenama usluga, koje će formirati stručne službe preduzeća, naveli su.

U ovom preduzeću kažu da je, prema Odluci o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom grada Zrenjanina, sekundarna instalacija u vlasništvu kupaca toplotne energije.

“Kupci su, stoga, u obavezi da o svom trošku održavaju sekundarnu instalaciju u tehnički i funkcionalno ispravnom stanju”, poručuju iz ovog preduzeća.

U međuvremenu će njihova službena lica izlaziti po pozivu građana koji dispečerskoj službi budu prijavljivali havarije i curenja na sekundarnim instalacijama, a već od naredne grejne sezone ova usluga biće dostupna samo portošačima koji su sklopili ugovore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari