Aleksić: Ko će na SB UN reći da je Srbija protiv članstva Kosova 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče poklonio Kosovu članstvo u Savetu Evrope i pitao ko će iz Srbije u četvrtak, 27. aprila otići na zasedanje Saveta bezbednosti i jasno reći da Srbija ne prihvata da Kosovo postane član Ujedinjenih nacija.

Aleksić je na konferenciji za novinare rekao da je Komitet ministara Saveta Evrope juče prihvatio kandidaturu Kosova da postane član te institucije u narednih mesec dana, a da je za to zasklužna Vučićeva politika.

„Dok nama juče govori da su ti iz Evrope lažovi i kako im ništa ne veruje, kuka kako su ga prevarili, kao da mi imamo neku korist od toga što on kuka i priznaje da je nesposoban i da je Aljbin Kurti sve što je mogao da uradi za Kosovo uradio, a on nije uradio ništa da zaštiti srpske nacionalne interese“, rekao je Aleksić.

On je istakao da je od 2012. godine Vučić Kosovu poklonio policiju, pravosuđe, elektroenergetski sitem, pasoše, lične karte i tablice.

„Sada su poklonjene i opštine u kojima su Srbi dominantno stanovništvo, a Zajednica srpskih opština i dalje nije realizovana“, rekao je Aleksić u Skupštini Srbije.

On je pitao ko će sada posle svega da ode na sednicu SB i jasno kaže da se Srbija protiv članstvu Kosova u UN, u skladu sa onim što Vučić i ova vlada govore već godinu dana i tvrde da je to „crvena linija“.

Aleksić je na konferenciji za novinare govorio i o jučerašnjoj izjavi predsednika Srbije da je on naložio rušenje objekata u Savamali.

Poslanik je pitao „ima li živog tužilaštva“ i ocenio da bi „u svakoj normalnoj državi danas pala vlast“ jer je juče izneto svojevrsno priznanje saradnje sa kriminalnim klanom Veljka Belivuka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari