Aleksić: Režim čerupa Telekom kako stigne, Srbiji nije potrebno još jedno regulatorno telo 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da Srbiji nije potrebno još jedno regulatorno telo koje bi se bavilo kablovskim operatorima, jer bi u tom telu bili zaposleno još ljudi sa platama između 300.000 dinara i 500.000 dinara.

„Režim čerupa Telekom kako stigne i ispumpava stotine miliona evra. Kopernikus je prodao svoju kablovsku mrežu Telekomu za 195 miliona evra i odmah kupio televizije Prva i B92. Kopernikus je vredeo možda 10 miliona evra, pa je ostalo još pet miliona da se troškari“, rekao je Aleksić na sednici Skupštine Srbije.

On je naveo da je režim SNS-a „doktorirao falsifikovanje, jer falsifikuje stvarnost, diplome i sve što mu padne pod ruku“.

„Poslanik Žika Gojković se našao da me kritikuje, a niko više ni ne zna u kojoj je on službi i partiji i ko mu je pravio stranku. Gojković prima platu 2.000 evra mesečno kao član borda direktora M-tela, koji je ćerka firma Telekoma Srbije“, rekao je Aleksić.

Dodao je da Gojković ima stan u beogardskoj opštini Voždovac, a od 2016. godine do 2020. godine naplatio je za putne troškove 2,3 miliona dinara od građana Srbije, jer je prijavio da putuje iz Sombora, iako ima stan u Beogradu.

„Gojković je skrivao starletu Slobodanku Bobu Tošić, koja je izbegla zatvor jer je kao deo kriminalnog klana Darka Eleza učestovala u pokušaju ubistva Đorđa Ždrala. Osuđena je na dve i po godine, a onda ju je Žika Gojković prihvatio na junačke grudi da je skriva od zakona po Srbiji. To ste vi i tako vi vidite državu“, rekao je Aleksić poslanicima vladajuće većine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari