Ana Brnabić objašnjava zašto je Tadiću bilo lakše da pregovara o Kosovu nego njenoj Vladi 1Foto FoNet Ana Paunković

Premijerka Ana Brnabić nastavila je javnu raspravu sa bivšim predsednikom Srbije Borisom Tadićem, komentarišući na Tviteru zašto je njemu svojevremeno bilo lakše da pregovara sa Zapadom o Kosovu, nego sada njenoj Vladi.

Premijerka Brnabić je reagovala na Tadićevo gostovanje na TV N1.

Tadiću jeste bilo lakše da pregovara – nisu mogli da zaprete povlačenjem investicija (nije ih ni bilo), ni zatvaranjem radnih mesta (Tadić i ekipa sami ugasili preko 400.000 radnih mesta), ni evropskim integracijama (jer su počele tek 2014), napisala je Brnabić, a potom u još dve objave ponovila priču koju često ponavljaju naprednjaci.

A to je da je Tadić prilikom izbora na drugi mandat 2008. uticao na međunarodnu zajednicu da proglasi nezavisnost Kosova pošto on bude izabran.

Pomenula je i politiku pomirenja u regionu nekadašnjeg predsednika, koje je u to vreme opoziciona SNS zamerala da se previše lako izvinjava zbog ratova 90-tih.

 „Nisu mogli ni time da će Priština proglasiti nezavisnost, jer to je znao – pa je poslao Borka da zamoli Amerikance da pomere proglašenje za posle izbora. Priča se da je, pored molbe da se samo malo pomeri proglašenje nezavisnosti (da prođu izbori)…

…Tadić zamolio da mu ne zabranjuju da nastavi da se izvinjava Hrvatskoj zbog etničkog čišćenja Srba i da su mu rekli – ako ćutiš na proglašenje nezavisnosti Kosova (a za koje smo tajming uskladili sa tobom), mi ćemo ti dozvoliti da nastaviš da se izvinjavaš Hrvatskoj. Tako i bi“, napisala je Brnabić.

Tadić je nešto ranije pozvao premijerku Brnabić da se pojave zajedno u televizijskom duelu kako bi mogao da odgovori na njene tvrdnje, ali taj poziv je do sada ostao bez njenog odgovora.

Ana Brnabić i Boris Tadić gostovali su zajedno u emisiji na TV Pinku, sredinom marta 2022. u jeku izborne kampanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari