Antić: Ovo nije incident, ovo je organizovano rušenje države 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Demokratija u Srbiji nikada nije bila napadnuta na način na koji su to danas uradili Boško Obradović i ljudi iz njegove stranke i koalicije, izjavio je u pisanoj izjavi potpredsednik SPS Aleksandar Antić.

On kaže da današnji napad na poslanike i ministre nije bio incident, već organizovana i pripremljena akcija sa ciljem da se zaustavi rad institucija, blokira politički život i Srbija odvuče u haos i sukobe.

„Ne postoji građanin Srbije koji misli dobro svojoj zemlji, a da podržava linč koji su danas pokušali da sprovedu Obradović i njegove kolege. Oni već previše dugo pokazuju da ih bavljenje politikom ne zanima, već isključivo nasilje i destrukcija. I kada prekidaju sednice parlamenta i kada čupaju kablove u salama skupštinskih odbora i kada gađaju predmetima druge poslanike, a naročito danas kada blokiraju ulaz u Skupštinu narodnim predstavnicima. Ovo više nije stvar samo za političku osudu, već pre svega posao za nadležne državne organe, koji su dužni da sprovode zakon i omoguće mir i normalan rad najvišim državnim institucijama“, naveo je Antić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari