BIRODI: Pripremiti izveštaje o primeni antikorupcijskih zakona u Beogradu 1Birodi, predsdavljanje monitoringa, arhiva Foto: BETAPHOTO/MEDIJA CENTAR BEOGRAD

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) najavio je danas će pre novog zasedanja Skupštine Grada Beograda, početkom septembra, organizovati javnu prezentaciju procesa izrade lokalnog antikorupcijskog plana i izbora članova nezavisnog antikorupcijskog tela.

Podsetivši da je gradonačelnik Aleksandar Šapić, na jučerašnjoj sednici Skupštine grada, rekao da prihvata predlog odbornika da Beograd dobije antikorupcijsko telo, BIRODI je naveo da je neophodno da se za narednu sednicu izrade izveštaji o primeni antikorupcijskih zakona i politika na nivou grada Beograda.

Takođe je neophodno pripremiti odluku o formiranju Radne grupe za izradu lokalnog antikorupcijskog plana po modelu Agencije za sprečavanje korupcije.

Njeni članovi bi bili predstavnici gradske uprave, Skupštine Grada Beograda, strukovna udruženja, stručnjaci i nevladine organizacije koje imaju ekspertizu u oblasti borbe protiv korupcije.

Ovako izradjeni izveštaji i Radna grupa sastavljena od stručnih članova sa profesionalnim integritetom su osnov za identifikovanje svih aktera, rizika, uzroka odnosno pojavnih formi i posledica korupcije u Gradu Beogradu.

Takođe i donošenju mera koje će korupciju učiniti kažnjivom i nekorisnom, a one koji se bore protiv korupcije zaštićenim od bilo koje vrste odmazde i društveno priznatim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari